14.4.11

El vídeo de la presentació a Blanes de" Momssen", de Jaume Puig

El passat 5 de març de 2011 ,en el teatre-auditori del Centre Catòlic de Blanes, es va dur a terme l'acte de presentació de la primera novel.la de l'advocat i escriptor Jaume Puig.


En Quim Torra, l'editor d'Acontravent Editors i de "Momssen", va ser el primer en intervenir en aquella nit plena de carnestoltes i futbol. De festa literària i alegria compartida pel nombrós públic assistent a l'acte de presentació del llibre i el seu autor.
En la seva intervenció Quim Torra ens revelava els seus origens com a blanenc nascut a Blanes- poble on va viure els 7 primers anys de la seva existència- i  un curiós descobriment de vides paral.leles. Concretament entre la seva vida i la vida de l'autor de "Momssen".Ens confessava la sorpresa que va tenir en llegir aquesta obra i com el va atrapar des la primera línia.Ens va comentar com va ser la primera trobada amb l'autor a l'Ateneu  Barcelonés i alertava del perill de devallada  que podria patir el despatx professional  de l'advocat  després de la publicació d'aquesta obra.
La ironia de Quim Torra escalfava ,d'entrada, una nit plena de rialles i aplaudiments.

En Marc Pérez, periodista i guionista del programa dirigit i presentat pel periodista Josep Cuní: "Els matins" de TV3, en la seva intervenció ens deia que "Momssen" és el triomf de la imaginació en la literatura contemporània.
Va confessar trobar-hi el grau de seducció necessari per a que una obra l'atrapés, com ho va fer "Momssen", just quan estava vivint  uns moments de molta feina , tant des del punt de vista professional com personal , i poc temps per llegir.Explicava com l'autor havia sabut portar les escenes creades a situacions límit, en tots els sentits."Escenes de dos rombes i perquè no en podem posar tres", deia .
Amb quatre pinzellades va retratar al protagonista de la novel.la i va saber transmetre al públic moltes de les conclusions que es poden extreure en llegir un text  que té , entre d'altres coses, girs sorprenents i un vocabulari treballat de tal manera que apropa, ràpidament, al lector amb el narrador de la història.
No va voler comparar la novel.la d'en Jaume Puig amb la de cap més autor perquè , segons va dir, "el seu caràcter és genuí i supera els cànons literaris establerts fins ara, i de llarg".I acabava dient que: "obre el camí  a una exploració de la realitat més dura i  sòrdida a partir , això sí, de l'humor més histriònic".
Convidava a l'autor a no deixar de banda el fil creador.I feia incís en la gran ironia que respira tota l'obra, en l'estil sorprenent de Jaume Puig i animava, finalment, al públic a gaudir d'aquesta novel.la.
La seva frase final va ser: "Oblideu-vos de moments avorrits.Sacsegeu-vos de riure i de plaer, toqueu-vos, jugueu i llepeu el llibre si cal. Veureu que de possibilitats en Jaume Puig us n'ofereix moltes".

En Jaume Puig va tancar la ronda d'intervencions, contestant les preguntes i temes que havien sorgit durant les anteriors presentacions.No va tancar l'acte ,pròpiament dit, perquè després de la seva intervenció es va obrir una interessant tertúlia entre els  presentadors i el públic assistent i ,també, entre ells tres,  cosa que va propiciar un final de festa càlid, amable,enriquidor i molt satisfactori.

A continuació arribava el torn de  les signatures i les dedicatòries per part de l'autor, mentre el públic comentava com ,de bé, havia anat tot i de quina manera havien disfrutat.

Excel.lent començament.!

Us deixo amb el vídeo i us animo  a  gaudir-ne de la mateixa manera com ens animava en Marc Pérez a gaudir del llibre.




La Núria ha hagut d'esperar 6 setmanes   per poder veure el vídeo i reviure la presentació del llibre.
Des d'aquí li demano disculpes pel retard.Però, no és culpa meva que naixés el 14 d'abril, com la Segona República Catalana  proclamada per Francesc Macià  .Per molts anys! :-)

2 comentarios:

  1. Moltes gràcies Fina! Quin millor regal.
    Tot i que he cremat moltes candeletes ha valgut la pena esperar i reviure el moment.
    Vaig disfrutar molt!
    Petons!

    Estàs disculpada, encara que ja trobaràs el meu crit al teu correu. :)

    ResponderEliminar
  2. De res Núria, de res!
    Per molts anys!, que encara estic dins del termini.:-)

    Espero la copeta de cava,amb candeletes! :-)

    14 d’abril de 2011 23:59:00 GMT+02:00

    ResponderEliminar