22.4.11

Momssen-Coberta o com fer que un llibre us atrapi o enamori. :-)


..."Així doncs, per aquest Sant Jordi 2011, no hem conformaré en donar-vos una llista dels 10 més venuts o dels 23 més llegits. Sinó que us en deixaré un extens recull de portades de llibres perquè sigui el propi llibre que us atrapi o us enamori."

Jordi Policarp




..."La novel·la és sorprenent. La història es desenvolupa ràpida i t'enganxa de seguida. No vull explicar-ne gaires detalls, deixem-ho en que el protagonista, en Robert Momssen, és un advocat del tot amoral, que menysprea absolutament el món que l'envolta, i que vol convertir-se en escriptor peti qui peti (literalment).

M'agrada la descripció "bestialment divertida" que en fa l'editor, en Quim Torra. I és que realment és així, molt divertida i molt bèstia alhora, amb moment delirants, i repleta d'ironia per tots costats. Però que tingui un ritme accelerat i que sigui de lectura ràpida, no vol dir que no contingui algunes reflexions profundes, amagades sota la sàtira àcida. Us copio el tall que va llegir en Jorge Morales durant la presentació a la 22.

Vivim en un món ridícul, ple de gent ridícula que fa i pensa coses ridícules. Em sembla inevitable, almenys de manera universal, però inacceptable com a individu. La majoria de persones viuen el món que els ha estat donat, mai el seu món. Viuen o malviuen el món dels seus pares, de la família, l'escola o els amics, sotmesos pels pensaments que no han pensat, viuen un món aliè, però els resulta una condemna, una pena privativa de llibertat. Contra això sempre m'hi he rebel·lat, de manera natural. [...].

Una novel·la molt original, d'un escriptor que segur que no tardarà a sorprendre'ns novament.

La portada tan aconseguida és per cert, obra de la Fina."

No hay comentarios:

Publicar un comentario