5.4.11

"Momssen es passeja per Figueres".Portada d'Ediari.Cat,diari d'opinió de l'Empordà.

"Momssen es passeja per Figueres" un encertat article de la poeta Laia Llobera obre,avui, la portada d'Ediari.Cat, diari d'opinió de l'Empordà.




En l'apartat d'anàlisi cultural , Laia Llobera ens diu en el seu article:

"Hi ha llibres que deixen rastre, llibres demolidors, joies sofisticades d’alta gamma, que suposen un nou repte per a la novel·lística d’un país. Aquest és el cas de Momssen, la primera novel·la de Jaume Puig (Blanes 1962), que acaba de publicar Acontravent i que es presenta aquest dimarts a les set de la tarda a l’Abacus de Figueres."...

..."Però això no és tot. La direcció dels diàlegs i la pell de la narració es refermen i es compacten amb un llenguatge singular, desprès, barroer, prestidigitador d’un humor genuïnament català, que ratlla l’absurd i l’irracional, i que genera un còctel d’irreverència molt autèntic: una dosi d’impassible de Calders, una dosi escatològica de La Trinca, una dosi d’ironia made in Quart, i una dosi de penques d’aquí t’espero, que fa treure llàgrimes i que crea molta complicitat entre narrador i lector. Perquè Momssen és un cínic empedreït, un farsant camorríssim bufonesc, l’aparent insensible sense escrúpols, pervers...o potser només ho sembla?.

La santedat és una mira ben subtil."

Una  radiografia precisa que permet copçar, amb claredat, l'esquelet d'aquest element o personatge que és Momssen.



Ja ho sabeu, tal i com ens recorda la Laia Llobera, avui a les 19h. a la Llibreria Abacus de la Plaça del Gra,7, de Figueres, Abacus Cooperativa i Acontravent Editors presentaran la  novel.la d'en Jaume Puig. Amb la intervenció del periodista i  escriptor Sebastià Roig i el propi autor. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario