1.6.11

Roberto Bolaño, un nou carrer a Girona.



Girona ja té un nou carrer.

Després de molts esforços per a que el nom de l'escriptor xilè Roberto Bolaño fos recordat a Girona per la seva vàlua i talent literari, El Llop Ferotge i La LLibreria 22  han organitzat  una sèrie d'actes que prometen ser molt interessants i que comptaran amb l'assistència ,entre d'altres, de l'editor Jorge Herralde, el crític literari Ignacio Echevarría  , el poeta Bruno Montané  i el director de cinema Isaki Lacuesta .

Aquí us deixo els actes centrals en homenatge a Roberto Bolaño per si són del vostre interés, recordant-vos que tindran lloc els dies  15 i  18 d'aquest mes de juny: 


DIMECRES 15 DE JUNY  a les 20,30h. , al CINEMA TRUFFAUT:
Projecció dels documentals "Bolaño: La batalla futura", de RICARDO HOUSE, i "Roberto Belano: Patinant en la pista de gel", de JAUME PUJADAS.
Tertúlia amb ambdós realitzadors conduïda per ISAKI LACUESTA. 

DISSABTE 18 DE JUNY a les 11,30h.: INAUGURACIÓ CARRER ROBERTO BOLAÑO, al barri de Domeny.
Intervindran:
JORGE HERRALDE (Editor); IGNACIO ECHEVARRÍA (Crític literari); BRUNO MONTANÉ (Poeta); LLUÏSA FAXEDAS (Ex regidora de Cultura de l'Ajuntament de Girona); GUILLEM TERRIBAS (Llibreter); ISAKI LACUESTA (Director de Cinema).
Actuació musical de LETANGO + PANTERA FLAMENKA (Latin Rock)
Conduirà l'acte: JORGE MORALES (El Llop Ferotge).

La inauguració del carrer Roberto Bolaño, acabarà amb un àpat i un brindis obert per a tothom.

Els organitzadors agraeixen ,per endavant, la difusió d'aquest esdeveniment.



Actualització(14/06/2011):
- A "El Llop Ferotge" podreu llegir la transcripció literal de l'article de Juan Villoro publicat  en el diari  "El Periodico", el dia 2 de juny de 2011.
- En el diari El Punt  d'ahir,13 de juny de 2011, podreu llegir l'article de Narcís-Jordi Aragó.
Actualització(15/06/2011):
-En el diari El Punt d'avui, 15 de juny de 2011, podreu llegir l'article d'Eva Vázquez.

5 comentarios:

  1. La ciutat de Girona ha estat del tot encertada: un ESCRIPTOR en majúscules que, a més d’un carrer, mereix el reconeixement de tot bon lector.

    ResponderEliminar
  2. Hola Òscar,

    quant de temps...L'any passat també feiem referència a aquest tipus de via pública, però era per altres motius,no?. :-)

    Girona ha passat la mà per la cara a Blanes. Però ara no és un bon moment per parlar dels polítics, ni que siguin locals,locals!.
    Encara recordo quan em van explicar el que havia dit l'exregidor de cultura quan teniem ajuntament socialista:"A Joaquim Ruyra encara se'l recorda i llegeix;qui recordarà i llegirà a Bolaño d'aquí a cent anys"?.
    Bé,ara que a Blanes els socialistes han recuperat l'alcaldia, no sé si esmenaran el greuge comparatiu de qui va ser el seu regidor de cultura i posaran on cal a qui , a banda de ser un escriptor en majúscules, va viure i treballar a Blanes.

    I no cal dir que, després, ho hauran de fer per l'advocat, músic i escriptor blanenc Jaume Puig , és clar!.

    Bones lectures!

    ResponderEliminar
  3. Torno a l'activitat després d'un trist parèntesi. Em sembla molt bé que es dediqui un carrer a un autor i no pas a un futbolista o un polític...
    Manel

    ResponderEliminar
  4. Novament, benvingut Manel,

    primer de tot:espero que estiguis del tot recuperat ja, fos quin fos el trist parèntesi.

    I segon: home, jo per recordar a determinats polítics també empraria carrers.Parlo dels que van lluitar i donar la seva vida per la Independència de Catalunya, és clar!

    Ara, a futbolistes? ,sobretot als que avui es passegen pel camp amb l'estel.lada i a l'endemà demanen perdó als espanyols per haver-ho fet?.Doncs no, i als "toreros" tampoc!. :-)

    Per cert Manel,no et saltis el volum 11 de la col.lecció vela de ganivet d'Acontravent Editors, que també està molt bé,per a mi, literàriament superior.

    Bones lectures!.

    ResponderEliminar
  5. "estelada" amb 8 lletres, de moment. :-)

    ResponderEliminar