22.1.10

Què haig de fer?


...Es preguntava i ens preguntava la Clara en el seu apunt del passat dia 15 .

Em costava creure que algú pogués tenir dubtes sobre el què s'havia de fer si et demanaven ajuda per als que van sobreviure al terratrèmol d'Haití.

Si només era una pregunta per a polemitzar o per a tenir una conversa frívola sobre un assumpte tan seriós com la tragèdia d'Haití, aleshores em molestaria .

Però potser , simplement, la Clara havia tingut una mala experiència amb alguna ONG i ara només li calia un cop de mà per a tornar a recuperar la seva confiança o per a col.laborar amb altres ONGs abocades a la desgràcia que estan vivint en aquell país.Si no tenia les coses clares o només li faltava informació ,potser la podriem ajudar, ràpidament, amb els nostres comentaris, la dels lectors.

Vaig decidir intervenir.

Donat que té els comentaris moderats (fet que em sembla perfecte), el que va fer la Montse i el que vaig fer jo , gairebé venien a dir el mateix. Fins i tot vam utilitzar la paraula "ara", perquè a totes dues ens semblava obvi que el temps és vital en aquestes situacions. Una casualitat de comentaris per altra banda.

Però la sorpresa va venir a continuació, amb el comentari últim de la Clara:

"Per quin motiu Haití no es pot recuperar d'aquesta desgràcia? Qui és el responsable d'aquesta situació? Repassem la història d'abusos i colonialismes del país i demanem responsabilitats a qui les hagi d'assumir. No n'hi ha prou amb apel·lar a la caritat dels ciutadans..."

Aleshores em vaig molestar.I li vaig fer un darrer comentari:

" No cal que maregis més la perdiu. No m'agraden les converses frívoles.Si només volies polemitzar o llençar pilotes fora, ho podies haver dit.Salutacions cordials".

Aquest darrer comentari no el va publicar.
No em sembla malament, cadascú en el seu bloc fa el que vol.
Potser la Clara tenia les coses més clares del que em pensava.

Aquí us deixo l'apunt que en Ferran va fer sobre Haití. Compareu i valoreu vosaltres mateixos.

Actualització (23/01/2010): avui ha aparegut, misteriosament, un comentari del meu fan en el bloc de la Clara.És l'estil de qui es fa passar per un tal José Maestre Moreno(neuròleg).De qui vaig rebre nombrosos comentaris al bloc i correus-e del tot insultants, l'últim el passat 29 de desembre.Ja feia massa temps que no deia res.Deu tornar a tenir una crisi d'identitat.

3 comentarios:

 1. Penso que els dubtes de la Clara venien sobre si els seus diners serien usats realment per a ajudar o per a perpetuar una situació de colonialisme econòmic que viu aquest país. No dubtava sobre el fet d'ajudar, sinó com fer-ho, si una ONG és la millor via. El darrer comentari el veig un intent de reclamar als governs del món occidental que s'impliquin realment en ajudar als haitians perquè, per molta ajuda que els particulars hi puguem abocar, no n'hi haurà prou. No hi veig un intent d'espolsar-se responsabilitats. Així és com interpreto el seu text.
  Ara bé, tot i els dubtes que expressa,s embla evident que quanta més ajuda els poguem donar, millor. Ingressar els dines a la Creu Roja, per exemple, em sembla prou segur. I sí, sempre hi pot haver algú que vulgui treure profit propi fins i tot d'una desgràcia com aquesta. Però són persones aïllades i no poden tacar el bon nom de tota una organització.

  ResponderEliminar
 2. Benvingut Albert B. i R. ,

  Potser tinc deformació en la manera de llegir les paraules, però per a mi la seva pregunta tal i com està formulada:"Què haig de fer", no és igual a: "Com ho haig de fer".La Clara ja té una edat, crec. I no la faig una persona desinformada, precisament.O sense criteri, en absolut.També crec que va anar canviant el seu discurs a mida que anava avançant la conversa. Potser m'equivoco però qui vol ajudar, de veritat, no apel.la a la història en uns moments d'emergència.
  I ella com a psicòleg que és ,si vol, pot ajudar fins i tot personalment.
  Respecte a reclamar que s'impliquin els governs del món occidental...que no s'estan implicant?.
  L'ajut li van demanar enviant un missatge al seu ordinador i al seu mòbil, a nivell personal, no te n'oblidis.

  Gràcies pel teu comentari tan equilibrat.
  Una abraçada.

  ResponderEliminar
 3. Pel que fa al link al meu post, em faràs posar vermell, Fina :)

  L'important és que tanta gent com sigui possible ajudi els haitians, a través d'organitzacions internacionals que, estic segur, en un 99,9% dels casos faran un bon ús dels diners que se'ls destini.

  Salut.

  ResponderEliminar