18.2.08

Mikaelian exposa a la Fundació Àngel Planells



El passat 9 de febrer , La Fundació Àngel Planells va presentar a la seva seu a Blanes, una exposició de les obres de l'artista pintor i arquitecte Mikaelian.
Exposició que es podrà veure fins el proper 5 de març.

Mikaelian va nèixer a Yerevan, capital d'Armenia.

La seva obra doncs té un caràcter oriental especial. Obra de simbolismes iconogràfics que es van repetint en els seus quadres com un signe d'identitat, com un llenguatge particular i ocult,on combina elements de la natura com ara flors, animals,cargols, conquilles nacarades, nens, dones,homes, i elements artificials com ara copes, corones, joies, espases, navalles , i altres objectes que fan pensar en la cultura oriental i en un món molt particular que costa desxifrar.

Així doncs, aquest excel.lent dibuixant i pintor d'olis i aquarel.les, ens deixa entreveure un món íntim que queda reflectit en la seva obra com si fos una radiografia dels diferents estats d'ànim pels que passa un artista, pels que passa una persona per tant. Així les seves obres anirien des del món intern policrom , amb molts ocres i colors càlids, al món intern monocrom .

Un món que ens explica en les seves obres més petites i també en les de gran format i que complementa amb els títols aclaridors que posa a cada peça creada.

És una obra figurativa, realista, iconogràfica, onírica , naturalista, metafòrica.?

Passeu per la Fundació Àngel Planells i vosaltres mateixos podreu decidir.

2 comentarios:

  1. Trobo que has descrit molt bé el món de Mikaelian. Un altre cosa és que les claus de la seva obra són íntimes i culturalment distants.

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies Jaume.

    Clar, naturalment hauriem de parlar amb tots els artistes quan exposen per saber realment què els motiva a explicar el que reflecteixen en els seus quadres, quina ha estat la seva història , quin l'ambient on han viscut, quines les experiències personals que han sentit, etc, per saber i poder desxifrar, sense por a equivocar-nos, el llenguatge visual que ens ofereixen.

    Però l'art no ha de ser tancat,sempre ha de tenir la porta oberta a possibles i diferents interpretacions...tantes com persones en gaudeixin d'ell.

    No?.

    ResponderEliminar