8.2.09

El violí.



De la mà de la Carme, m'arriba el coneixement d'un nou web i de retruc d'aquest llibre "El violí d'Auschwitz" ,una novel.la de la Mª Àngels Anglada publicada al 1994 per l'editorial Columna, col·lecció columna jove núm. 96,Barcelona.

Des que vaig visitar el camp d'extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau (Polònia), sempre dic que tothom hauria de visitar-lo almenys una vegada a la vida.

És immoral que no es recordi, conegui o negui un punt tan fosc de la història recent.

I una veritable vergonya que hi hagi tanta gent portant una vida buida, frívola i banal.

Molts, inclosos els nens, no van poder triar.


2 comentarios:

  1. Fina:

    He llegit aquest llibre i altres de Maria Àngels Anglada, si el llibre és explícit en els moments que el personatge amaga el seu ofici, les teves fotografies també en parlen sense cap més paraula.

    No he tingut el "plaer" de visitar un lloc com aquest però et faré cas.

    ResponderEliminar
  2. Manel,

    no és un plaer,evidentment,de cap de les maneres. Jo diria que és un deure moral, entre d'altres.Un deure per realitzar-lo sempre, i en uns moments com els actuals, encara més .Que vaig llegir que es plantejaven tancar el camp d'extermini per falta de visitants.La gent sembla girar la cara davant de certes evidències.No són coses agradables les que allà s'hi veuen. La gent prefereix anar a Port Aventura, que diuen que és molt més car però que hi han uns ocells que canten i ballen la conga de Calixto.

    Tal i com vaig dir en el seu moment: "tothom hauria de visitar-lo almenys una vegada a la vida".

    I reflexionar sobre el tema...la resta de la vida.
    I no oblidar.

    Gràcies per venir fins aquí.

    ResponderEliminar