30.1.09

Operació Valquiria.

Acabo de visionar la pel.lícula que anunciaven per la televisió i que portava per títol el mateix nom que l'utilitzat com a pla d'emergència militar del Tercer Reich per estabilitzar el govern en cas que caigués el dictador Adolf Hitler. Estava previst executar-lo si es produïa una revolta massiva dels obrers estrangers esclavitzats a Alemanya o una situació de greu caos civil a rereguarda a causa dels bombardejos aeris dels aliats.

"Operación Walkiria", una pel.lícula produïda a Alemanya el 2004 amb guió i direcció de Jo Baier i que m'ha fet pensar en els milions de civils innocents que s'haguessin pogut salvar de l'horror nazi. En com hagués canviat la història d'Europa si el 20 de juliol de 1944 no hagués fallat el coronel comte Claus von Stauffenberg .No crec que pensar en la mort d'un monstre com Adolf Hitler, per salvar a tanta gent de la barbàrie, fos un pecat mortal.

Ara em caldria veure la pel.lícula dirigida per Bryan Singer al 2007, estrenada als Estats Units al 2008 i protagonitzada per Tom Cruise . S'ha estrenat aquest gener a Alemanya no sense sentir-se previament un gran soroll mediàtic i que al final ha quedat en un no res. Cosa que celebro.

Donat que avui , 30 de gener , és el dia que han triat per estrenar la pel.lícula al nostre país i a Espanya, us deixo reflexionar sobre el tema.





Cal no oblidar que també és el dia Escolar de la No Violència i la Pau i que enguany es celebra el 45è. aniversari del seu naixement.
Des d'aquí desitjo , a aquells professors i professores que han actuat utilitzant qualsevol tipus de violència cap els seus alumnes , que tinguin un bon mal de ventre i de consciència. No crec que pensar això sigui un pecat mortal tampoc.

3 comentarios:

  1. lamento haver-me perdut la pel·lícula de què parles, la que van fer per televisió. L'altra, l'"Operación Walkiria", no me la perdré perquè m'apassiona el tema, malgrat que imaginar-me Cruise fent d'Stauffenberg costa, costa molt.

    Salut.

    ResponderEliminar
  2. Hola Ferran, benvingut de nou!
    No sabia que estaves per Catalunya.

    Doncs sí , jo diria que la pel.lícula de Jo Baier és més que una bona introducció perquè explica els fets amb molt detall.

    Jo la vaig anar a veure aquest passat cap de setmana la "Valkiria" de Bryan Singer.I home, tens raó que en Tom Cruise t'ha d'agradar.I el guió de les pel.lícules que fa també. Encara no havia trobat la pel.lícula que em fes pensar en positiu sobre ell, però aquesta haig de dir que és la menys Tom Cruise de les pel.lícules que li he vist interpretar, que són poques, i gairebé et diria que no te la perdessis.No tant per la seva interpretació, que també, sinó per la que fan la resta d'actors.A més a més s'ajusta a la realitat i sense efectes especials d'aquells espectaculars marca Hollywood, cosa que encara va fer que m'agradés més.

    Són dues hores i dos minuts d'intensa i verídica història.No te la perdis, fa pensar.

    ResponderEliminar
  3. No me la perdré, segur. Per definició, qualsevol pel·lícula o documental de què m'essabenti sobre la història recent d'Alemanya, l'he de veure: m'apassiona el tema.

    Merci per la crítica!

    ResponderEliminar