20.11.07

De com les noves tecnologies emmascaren a les persones

Mai com ara, he estat tan convençuda com de fredes poden arribar a ser les relacions que utilitzen majoritàriament com a mitjà de comunicació , això que anomenem, noves tecnologies.
Faciliten el no sentir-se sol i l'abaratiment de la factura a final de mes, això sí, però no hi ha res més intens i ric que la comunicació real, tant la verbal com la no verbal. I a més, aquesta última tres quartes parts més rica que la verbal,dona una informació més verídica, i fiable .
Ni què dir doncs que la comunicació virtual és clarament el succedani de la que ha estat fins fa poc temps,parlant en termes relatius,la forma més habitual de comunicació de la meva generació, ( jo ja tinc una edat).
Cal dir que la quantitat de malentesos que provoca la comunicació d'última generació, és molt elevada, segurament perquè els elements distorsionadors no poden ser analitzats directament i de forma correcte pel nostre cervell, que necessita de la màxima informació possible i per això cal que es posin en marxa tots els nostres sentits . Els xats , els sms, les videoconferències, donen proximitat, sí, però un possible engany també. A més a algunes persones no els estimulen prou el cervell com per començar a produir i mantenir en el temps ,aquelles fantàstiques substàncies químiques que tots en algun moment de les nostres vides hem produït, sentit i viscut tan intensament. Sovint substàncies que han estat produïdes només per l'estímul d'una poderosa mirada real..., en aquests casos tan clars els altres sentits poden estar dormint que no fan falta per res. :-).
Reivindico doncs la utilització dels nostres sentits, tots i cadascun d'ells, per relacionar-nos de forma real i no pas virtual, fet que millora i enforteix els nostres lligams afectius, siguin del típus que siguin.
Salut i carpe diem!

2 comentarios: