9.9.09

La màquina de filmar.

Tenia una lupa binocular.
Li agradava veure de prop aquella part bella de la natura que a simple vista no es podia apreciar.
Des dels nervis d'una verda fulla de Ginkgo biloba als ocels d'una roja Anatis ocellata.

Des dels secrets d'una càlida mirada als batecs d'un cor enamorat.
Li calia una màquina de filmar.
I la va comprar.

3 comentarios:

  1. El ginkgo té propietats medicinals i, diuen que la capacitat de renèixer ja que és un supervivent de l'era dels dinousarus...
    El poeta uruguaià Eduardo Galeano li dedicà un escrit que no sé si està en català. Un post que convida a reflexionar.

    ResponderEliminar
  2. Ara que veig el teu email diu "ginkgo", què no sabràs d'aquesta planta...

    ResponderEliminar
  3. Hola Manel,
    sí, tens raó, alguna cosa sé del Ginkgo...

    No fa pas gaire ,una dona que va publicar la seva poesia completa fa uns mesos, em va dir que el ginkgo és un arbre literari ,entre d'altres coses,i seguidament em va preguntar: per què hi diu ginkgo en el teu correu-e?.Bé, la resposta que li vaig donar va ser una mica llarga. :-) Però entre d'altres coses li vaig dir que:" vaig tenir la sort de conèixer al Ginkgo biloba l'any 1983, quan estava cursant segon de biologia.El nostre professor de botànica va tenir l'encert de comentar una dada del Ginkgo que ,més enllà de les seves característiques morfològiques, la seva taxonomia, el seu hàbitat natural, etc., em va impactar profundament.Fins a tal punt que vaig decidir que seria l'arbre de la meva vida, es a dir, que si havia de respectar algun arbre per damunt de tots ,aquest seria el Ginkgo. Un arbre únic en el món.Un fòssil vivent.

    " Fòssil vivent" va dir el professor.Unes paraules que m'han acompanyat fins avui.Per la seva simbologia. Si malgrat tot el què ha passat en el món durant tot aquest temps,encara resta entre nosaltres, mereix sobradament el meu respecte més incondicional."

    He llegit el post que m'has enviat per correu.
    Gràcies, ets molt amable.

    I si aquest meu convida a reflexionar, em dones una alegria.D'això es tractava.A part de que tinc debilitat per aquesta pel.lícula i la seva música.Què hi farem!

    Gràcies novament.

    ResponderEliminar